gemengd gezin


gemengd gezin 1.0

gezin waarvan in elk geval een van beide ouders een of meer kinderen heeft uit een of meer eerdere relaties en waarvan de ouders gezamenlijk ook een of meer kinderen kunnen hebben

Algemene voorbeelden


Het 'standaardgezin' bestaat niet meer. Vele combinaties zijn mogelijk: hertrouwd of niet? Gezamenlijke kinderen of niet? Voor al deze combinaties is gezocht naar een passende benaming. Ik heb al veel verschillende varianten gehoord, zoals: gemengd gezin, samengesteld gezin, bonusfamilie of patchworkfamilie.

https://financialfocus.abnamro.nl/veel-echtscheidingen-met-kinderen/

gemengd gezin 2.0

gezin dat bestaat uit leden met een verschillende etnische of culturele achtergrond

Algemene voorbeelden


Men mag niet vergeten dat het Nederlandstalig onderwijs in Brussel de laatste jaren veel inspanningen deed om anderstaligen - vaak uit Franstalige of gemengde gezinnen - te integreren.

De Standaard,

U werd soms van antisemitisme beschuldigd. - Ten onrechte. Ik hield van Chaim. Mijn droom was met hem en onze kinderen in Israël te leven. Dat dat misgelopen is, heeft niets te maken met het feit dat Chaim een jood was. Mijn respekt voor Israël en voor de joden in het algemeen is onveranderd gebleven. Overigens heb ik bij het zoeken van mijn kinderen veel steun gekregen van joden. Zij waren verontwaardigd over wat Chaim gedaan had. Is het risico op ontvoering van de kinderen niet groter in een gemengd gezin? - Dat wordt gezegd maar het is onjuist.

De Standaard,